Ik ben mijn financiële overzicht kwijt. Hoe werkt Komrond?

Komrond leert jou om zelf je geldzaken weer op orde te brengen. Zit je vaak krap bij kas of heb je geen zicht op je inkomsten en uitgaven? Of wil jij je schulden aflossen? Komrond budgetcoaching helpt jou! Maar wat is een budgetcoach eigenlijk? Ik leg het je uit.

Van budgetplan naar zélf doen

Geldzorgen hebben grote invloed op je leven. Op je werk, je gezinsleden en zelfs op je gezondheid. Daarom is het belangrijk om in actie te komen. Komrond helpt jou daarbij. Dat begint bij de kennismaking, ofwel de intake. En dat eindigt zodra jij weer helemaal zelfstandig je geldzaken kunt regelen. Vanaf dat moment heb je mij niet meer nodig. 

Wat doet een budgetcoach wel en niet?

Als budgetcoach geef ik je adviezen om je administratie en financiën weer op orde te brengen. Daarmee ga jij zelf aan de slag. Ik krijg weleens de vraag: “Breng jij mijn geldzaken weer op orde.” Of: “Ga jij mijn schulden oplossen?” Nee, dat doet Komrond niet. Wel help ik jou intensief, ik ben je coach en je kunt op mij bouwen. Maar ik los jouw onoverzichtelijke administratie of geldproblemen niet voor jou op: dat kun je namelijk zelf heel goed. Ik coach jou daarbij. Moet je bijvoorbeeld een lastig telefoontje plegen? Dan doe jij dat zelf; zo nodig zit ik naast je, maar jij regelt het. Zo leer je met mijn tips en adviezen om zelfstandig controle te houden over je geldzaken. Ik coach, jij dóét. Daar leer je het meest van.

Samen lossen we
jouw geldzorgen op

Vraag om budgetcoaching en krijg weer greep op je financiën!

De stappen in het kort

1. De intake

Lees meer

Dit is de kennismaking waarin we jouw situatie bespreken. Wie ben je, wat doe je, hoe staan jouw geldzaken ervoor? Hiermee probeer ik een helder beeld te krijgen van jouw situatie. Is het plaatje nog niet compleet dan spreken we af welke financiële en administratieve gegevens je mij nog gaat sturen. De intake is kosteloos en vrijblijvend.

2. Zicht op je financiën

Lees meer

Na de intake zet ik jouw geldzaken op een rij. Dus van je bankrekening(en), inkomsten en uitgaven en eventuele schulden. Zo krijgen we samen een helder overzicht van je financiën. Dat is belangrijk om de juiste stappen te zetten.

3. Het budgetplan

Lees meer

Daarna ga ik een budgetplan maken. Wat is de betekenis van zo’n budgetplan? Hierin omschrijf ik alle verbeteringen die je zult moeten maken om meer greep te krijgen op jouw inkomsten en uitgaven. Ook omschrijf ik welke stappen jij gaat zetten met mijn hulp. Zit je vaak krap bij kas en heb je daardoor schulden? Denk dan ook aan het treffen van betalingsregelingen en contact leggen met instanties, schuldeisers en bijvoorbeeld je werkgever. Kortom, met het budgetplan weet je precies waaraan je gaat werken de komende tijd.

4. Jij doet, ik coach

Lees meer

Met het budgetplan gaan we nu echt aan de slag. De komende tijd ga je in duidelijke stappen de controle terugwinnen over jouw geldzaken. Dat doe je zelf: want daar leer je van. Natuurlijk coach ik je daar voortdurend bij.

5. Goed gedaan!

Lees meer

Hebben we het budgetplan helemaal doorlopen? Dan ben je er klaar voor. Je geldzaken zijn weer inzichtelijk en je hebt maatregelen genomen om eventuele schulden op te lossen. Goed gedaan! Je hebt mij voortaan niet meer nodig. Natuurlijk kun je altijd nog bij me terecht voor tips en adviezen.

Is budgetcoaching hetzelfde als schuldsanering?

Budgetcoaching is iets heel anders dan schuldsanering. Komrond probeert juist te zorgen dat je niet in de schuldsanering terecht komt.

Een korte uitleg

Als je echt grote betalingsproblemen hebt die je niet zelf binnen korte termijn kunt voldoen, dan kom je terecht in de schuldhulpverlening. Dit loopt via de gemeente. Vanuit de schuldhulpverlening wordt een schuldbemiddeling gestart. En eventueel beland je via de rechter in de schuldsanering. Komrond probeert juist te voorkomen dat je in zo’n ingrijpende situatie terecht komt. Budgetcoaching is dus preventief. Samen voorkomen we dat jouw geldzaken uit de hand lopen.

KOM OP, KOM ROND!

Met Komrond breng je jouw geldzaken op orde