Succesvoorbeelden van mensen met geldproblemen

Hoe komen mensen in de schulden? Dat is voor iedereen anders. Maar altijd is het belangrijk dat je bij geldproblemen hulp zoekt. Dus kom nú in actie! Ik help je om weer rond te komen.

“Hulp bij geldtekort: ook voor jou!”

Joke de Vries: “Ik sta nu nooit meer rood. Eindelijk!”

Joke de Vries volgt een opleiding tot verpleegster. De opleiding is best pittig maar ze gaat ervoor. Gezellig is het ook. Want bij studeren hoort stappen met medestudenten. Mode vindt ze superbelangrijk, daar geeft ze best veel aan uit. Daarom werkt ze parttime in de supermarkt. Maar kennelijk is dat niet genoeg. Want het afgelopen jaar stond haar rekening regelmatig droog. Maar geldproblemen oplossen, hoe doe je dat? Joke leende bij vriendinnen. En ze vroeg geld aan haar ouders. Die kregen Jokes betalingsproblemen gelukkig in de gaten. Zij brachten Joke in contact met Komrond. We hadden in totaal zes afspraken, verspreid over twee maanden. We brachten de uitgaven weer in evenwicht met de inkomsten. Nu heeft Joke weer controle over haar geldzaken. Ze bouwt haar schulden af en heeft al tijden niet meer rood gestaan. Top, Joke!

Schuld aan het begin € 700,-
Schuld na 12 maanden € 0,-
Kosten budgetcoaching per maand € 68,-
Besparing per maand € 70,-

 

Bram Voorthuijzen: “Ik had wel geld maar kon gewoon niet sparen”

Bram Voorthuijzen heeft een prima baan met een goed inkomen. Hij hoeft nooit na te denken over zijn uitgaven. Dus deed hij dat ook nooit. Alles kon. Alhoewel? De maandelijkse loonstrook was het probleem niet, maar Brams bankrekening gaf een ander beeld. Steeds vaker stond hij dieprood. Van zijn hypotheekverstrekker kwamen er aanmaningen. En op een dag stond zelfs de deurwaarder op de stoep. Dat schudde Bram wakker. Er moest iets gebeuren en snel ook. Maar waar vind je hulp bij geldproblemen? Bram klopte aan bij Komrond. We hadden in totaal tien afspraken, verspreid over vier maanden. Nu heeft Bram zijn uitgavenpatroon weer op orde. Hij bracht alle onnodige uitgaven in beeld en leeft iets minder luxe. Geldzorgen? Die zijn er niet meer en dat wil Bram graag zo houden. Klasse, Bram!

Schuld aan het begin € 10.100,-
Schuld na 30 maanden € 0,-
Kosten budgetcoaching per maand € 138,-
Besparing per maand € 338,-

 

Grytsje Numan: “Die kapotte wasmachine kon ik gewoon niet betalen”

Grytsje Numan heeft twee kinderen. Ze is alleenstaand. Breed heeft ze het niet, maar gelukkig heeft ze een vaste baan voor drie dagen per week. Ze kon altijd rondkomen, al was het krap. Maar toen ging de wasmachine kapot. En de maand daarna de koelkast. “Help, ik kom geld tekort.” Dus koos ze voor afbetaling. En zo ontstonden de schulden. Eerst had ze dat niet in de gaten, want administratie is niet zo haar ding. Totdat ze de boodschappen steeds vaker niet kon betalen. Dan werd het geld lenen bij familie en vrienden. Gelukkig kreeg haar werkgever door dat er geldzorgen waren. Hij bracht Grytsje in contact met Komrond. We hadden in totaal zes afspraken, verspreid over twee maanden. Nu kan Grytsje kan het huishouden weer betalen. Ze bouwt haar schulden af en legt maandelijks een bedrag opzij voor onverwachte uitgaven. Goed werk, Grytsje!

Schuld aan het begin € 2.500,-
Schuld na 14 maanden € 0,-
Kosten budgetcoaching per maand € 165,-
Besparing per maand € 190,-

 

Kom op, kom rond!

Met Komrond breng je jouw geldzaken op orde